כל זמן הוא זמן טוב לקבלת החלטה טובה – להפסיק לעשן, להתחיל להתנדב, להתחיל דיאטה וכן, גם להתחיל דרך כלכלית חדשה.
כמה פעמים חשבתם לעצמכם – "אם הייתי קצת יותר משקיע, יכולתי לחסוך קצת כסף" או "זה הבדל זה של כמה שקלים – בשביל מה לטרוח?".
המצב הכלכלי שלכם לא באמת משנה אם אתם כל הזמן במינוס, או חיים באושר ועושר, או שהמצב שלכם יציב – התנהלות כלכלית נכונה היא המפתח לחיים רגועים ולהגשמת כל החלומות והמטרות שלכם.
כולנו יודעים עמוק בפנים שבעזרת כמה שינויים בהתנהלות הכלכלית שלנו, הדברים יכולים להשתפר ולהיראות אחרת. אבל משהו עוצר אותנו – אז בואו נבדוק איך מקבלים החלטות פיננסיות חדשות וטובות ומשפרים את המצב הכלכלי שלנו.
אז, מה זה מטרה כלכלית?
מטרה כלכלית יכולה להיות כל דבר – לצאת מהמינוס, לעשות את השיפוץ שאתם חולמים עליו כבר הרבה זמן, להחליף רכב, לצאת לחופשה ועוד מיליון דברים.
לכל אחד יש מטרות, שאיפות וחלומות שונים, אבל דבר אחד משותף לכולם – ההגשמה של המטרה שלכם תלויה רק בכם ובהחלטה שתקבלו – לצאת לדרך כלכלית חדשה.
חשוב לזכור, זה לא קסם!!, כדי להשיג רווחה כלכלית זה תהליך שדורש השקעה, התמדה ו-ויתורים. אבל בסוף, ההשקעה משתלמת 😊
איך מגדירים מטרה כלכלית?
- המטרה צריכה להיות ברורה, ספציפית וניתנת לביצוע- לכתוב כמטרה – לקנות בית, זה לא מספיק ספציפי. כתבו במדויק – לקנות בית, 4 חדרים, במרחק של 10 דקות נסיעה מההורים, בתקציב של עד 1.2 מיליון ₪.
- מתי? קבעו זמן להשגת המטרה שלכם. חודש, שנה, שנתיים- זה תלוי בגודל המטרה (יש הבדל משמעותי בין לקנות רכב חדש ב- 40,000 ₪, לבין לקנות דירה עם הון עצמי של 300,000 ₪) וביכולת שלכם לחסוך את סכום הכסף הדרוש להשגת היעד.
- כמה? הגדירו את סכום הכסף אותו תצטרכו לחסוך כדי להשיג את המטרה שהצבתם לעצמכם.
- איך? צריך להבין את המשמעות של ההחלטות שקיבלתם ולבדוק איזה שינויים אתם צריכים לעשות כדי להשיג את המטרה שהצבתם לעצמכם.
אחרי שכתבתם וסידרתם את המטרות שלכם לפי ארבעת השלבים, תחליטו איזה מטרה משיגים קודם וצאו לדרך.
תציבו את הרשימה שעשיתם במקום בולט בבית זה ייתן לכם מוטיבציה להמשיך בתהליך ולהגשים את המטרות שלכם.
חשוב מאוד לבצע מעקב ובקרה על ההתקדמות שלכם לעיתים יחסית קרובות (פעם בחודש למשל) – כדי שתראו איפה אתם עומדים ביחס למטרות שלכם וגם, במידה וצריך לבצע שינויים – תוכלו לבצע אותם בהקדם האפשרי.