ייעוץ פיננסי » כיצד מנהלים נכון את כלכלת המשפחה
אם גם אתם, כמוני עד לא מזמן, מרגישים שאתם "דלי עם חור", לא מסוגלים לחסוך, לנהל תקציב, ולמצוא מקורות הכנסה נוספים- זה המקום בשבילכם.
כדי להתחיל לאזן את עצמכם אתם צריכים לנהל תקציב, לפתוח קובץ אקסל ולכתוב:
בשלב השני, צריך להקטין למינימום האפשרי את ההוצאות הלא הכרחיות כמו תחביבים. כדי לאזן את התקציב צריך לחשב קודם את ההוצאות הקבועות – בתחום הזה ניתן לעשות סקר שוק ולבדוק שאתם משלמים את המחיר הטוב ביותר עבור השירות המתאים לכם ביותר. במקרה של מגורים בדירה גדולה – שלא לצורך, אפשר לשקול מעבר דירה לדירה קטנה יותר ובכך להוזיל בעלויות השכירות. אחרי ההוצאות הקבועות, צריך להסתכל על ההוצאות המשתנות- עליהן צריך לשים את הדגש הכי חזק – מאחר והן גורמות למאזן שלנו להיות שלילי. על התחביבים צריך לשים דגש מיוחד- הגדירו תקציב לתחביבים ואל תחרגו ממנו – למשל 200 ₪ לשבוע, תמשכו את הכסף ותשימו אותו במעטפה בבית – כשרואים את הכסף מנהלים אותו טוב יותר. כסף מזומן הוא מוחשי יותר מכרטיס אשראי. כרטיס אשראי זה מלכוד.
דבר נוסף וחשוב מאוד שאנחנו שוכחים לעיתים קרובות להכניס לתקציב ויעזור לנו לצמצם רכישות מזדמנות ולהשקיע את הכסף בחכמה- זה חיסכון.
ההמלצה היא לחסוך לפחות 10% מהשכר – ואפילו יותר אם יש אפשרות. החיסכון צריך להיות מוגדר כהוצאה משתנה לכל דבר. כדי לחסוך בצורה יעילה צריך לחסוך בתחילת החודש ולא בסוף החודש כשכבר לא נשאר כסף בחשבון.
כדי לחשב את התקציב שלכם , זה מאוד פשוט:
סך ההכנסות מינוס סך ההוצאות = הכנסה פנויה.
ההכנסה הפנויה זה הכסף שנשאר בסוף החודש אחרי שהכול שולם. אם ההכנסה הפנויה – שלילית, תצטרכו לשאול את עצמכם את השאלות הנכונות ולהקטין הוצאות או להגדיל הכנסות. חישוב התקציב יעזור לכם למצוא את ההוצאות ה"כבדות" שלכם- ניהול אופטימלי של ההוצאות האלה יעזור לכם לנהל נכון את חשבון הבנק שלכם
הדבר הראשון שצריך לעשות כשרוצים לנהל נכון את חשבון הבנק זה לנסות כמה שאפשר לצמצם עלויות:
תחסכו לעצמכם ריביות ועמלות על המינוס. תחיו ברמת החיים שאתם יכולים להרשות לעצמכם ותשתמשו רק בכסף שזמין לכם. אם אין לכם אפשרות לא להיות במינוס נסו לסדר את התקציב בצורה כזאת שתיקח בחשבון צמצום של המינוס כל חודש.
סדר וארגון זה העיקר בניהול נכון של תקציב, הנה כמה שיטות איך לארגן את התקציב שלכם באופן שוטף:
עכשיו קיבלתם משכורת, מה אתם עושים?
חשוב לערוך תקציב חודשי אבל חשוב לא פחות לעשות תקציב שנתי כדי לקבוע את הסכומים שצריך להקצות עבור כל הוצאה.
תשאירו לעצמכם טווח לטעות במקרה של הוצאה בלתי צפויה.
הנה מספר טיפים שיעזרו לכם לנהל את הכסף שלכם בצורה היעילה ביותר:
© כל הזכויות שמורות "מגזין פיננסי" 2020 | מדיניות פרטיות